Kempele-Seuran julkaisut

Kempele-Seura on vuosien varrella julkaissut lehteä ja kirjoja. Tällä hetkellä myynnissä olevia julkaisuja voitte tilata oheisella tilauslomakkeella. Lomake avautuu uudessa ikkunassa.

Kempeleen leipomot

Timo Stillin kirjoittama kirjanen Kempeleessä vuosina 1952-1974 toimineista leipomoista. Pehmeäkantinen, 26 sivua.

Hinta 15 €. Voit tilata kirjan oheisella tilauslomakkeella.

Kempeleen leipomot

Kempeleläiset toisiaan vastaan

”Millä keinoilla Kempeleen työväenliike tarttui keväällä 1917 yllättäen avautuneeseen mahdollisuuteen parantaa paikallisen työväen asemaa? Mihin vastatoimenpiteisiin maanomistajat ryhtyivät? Milloin ja miksi Kempeleeseen perustettiin suojeluskunta ja työväenkaarti? Miten ja missä tilanteessa jakautuminen valkoisiin ja punaisiin tapahtui paikkakunnalla? Miten paikkakunnan punaisia kohdeltiin ja keitä olivat sodan kempeleläiset uhrit?”

FT Anssi Lampelan kirjoittama tutkimus tapahtumista Kempeleessä vuosina 1917 ja 1918. Painettu kovakantisena, 96 sivua. Hinta 20 euroa.

Kirjan kuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan kirjaan. Dokumentti avautuu uudessa ikkunassa.

Voit tilata kirjan oheisella tilauslomakkeella. Kirjaa myydään myös Kempeleen pääkirjastossa (Zeppeliinintie 1, 3 krs) ja kesäaikaan Kempeleen museolla (maksu vain käteisellä).

Anssi Lampela on löytänyt lisää tietoa vuosien 1917-18 tapahtumista ja tehnyt lisäyksen tutkimukseensa.

Kempeleläiset toisiaan vastaan -kirja
Kempeleläiset toisiaan vastaan

Kempele - meri luovutti helmen

”Tämän kirjan luettuasi tiedät, piileskelikö Ketolanperällä murhamies, sytyttikö äiti koko talon tuleen öljylampulla, millaista oli piilotella neuvostovankia ja kuinka maanviljely on muuttunut kolmen sukupolven aikana Kempeleessä.”

Kempele-Seuran juhlajulkaisu satavuotiaan Suomen ja 150-vuotiaan Kempeleen kunniaksi. Teos sisältää 186 Kempeleen historiasta ja nykypäivästä, kempeleläisten elämästä ja kokemuksista kertovaa monenkokoista ja monenmuotoista, kiehtovaa tarinaa.

304 sivua, runsaasti valokuvia. Hinta 25 euroa. Tilaa tilauslomakkeella.

Kirja: Kempele - meri luovutti helmen
Kempele - meri luovutti helmen

Kempeleen Kalle - sanan ja saunan mies

”Cajanus oli kempeleläisolle tuttavallisesti pappi-Kalle. Nimitys lausuttiin aina tuttavalliseen sävyyn. Muuallakin hänet tunnettiin yllättävän laajalti, silloin useimmin sanaparina oli Kempeleen Kalle. ”

Timo Paakin kirjoittama ja Kempele-Seuran kustantama kirja rovasti, kirkkoherra, fil.lis. Kaarlo Ilmari Cajanuksen elämäntyöstä aikalaisten kertomana.

Teos pohjautuu Cajanuksen hyvin tuntemien henkilöiden haastatteluihin. Hinta 15 €. Tilaa tilauslomakkeella.

Kirja: Kempeleen Kalle
Kempeleen Kalle -kirja

Kotiseutulehti Kempeleen Kurpponen

Kempele-Seura ry:n julkaisema kotiseutulehti Kempeleen Kurpponen on ilmestynyt vuosina 2002, 2004, 2007 ja 2013. Aikaisemmin lehti ilmestyi nimellä Kempeleen Joulu vuosina 1998, 1999 ja 2000.

Vuoden 2013 numerossa oli teemana musiikki ja siinä on haastateltu muun muassa laulaja Saara Aaltoa. Hinta 5 €. Tilaa tilauslomakkeella.

Kuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan lehteen. Lehti avautuu uudessa ikkunassa.

Kotiseutulehtien sisällysluettelot löytyvät oheisen linkin kautta.

Kempeleen Kurpponen -lehti
Kempeleen Kurpponen 2013

Kotiseutulehtien sisällysluettelot löytyvät oheisen linkin kautta.