Hankkeet

Kempele-Seuralla on vuosien varrella ollut monenlaisia hankkeita. Tältä sivulta löydät tietoa uusimmista hankkeistamme.

Rakennetun ympäristön dokumentointi

Kautta aikojen on ihmisten unelmia ja tunteita tuotu esiin rakentamisessa. Seura haluaa taltioida arkiympäristöä, joka ajan myötä häviää. Dokumentointi tehdään kuvaamalla purku-uhan alla olevia tai jo purkuluvan saaneita rakennuksia. Yksityisten rakennusten kuvaamiseen pyydetään omistajan lupa.

Jos sinulle on tiedossa rakennus, joka mahdollisesti puretaan lähiaikoina, ilmoita siitä osoitteeseen kempeleseura@gmail.com.

Tiilipirilä

Tiilipirilä, purettu vuonna 2021.

Muistitiedon keruu

Kempele-Seura kerää muistitietoa monipuolisesti. Muistitieto on ihmisten omakohtaisiin tai yhteisöllisiin kokemuksiin perustuvaa historiallista tietoa. Muistitieto sisältää asioita, tapahtumia ja tuntemuksia, joita harvemmin löytyy virallisista tekstiaineistoista. Siksi muistot ovat tärkeitä.

Seuran varapuheenjohtaja Timo Still ja Seija Sarkkinen ovat yhteistyössä koostaneet Seijan muistelmat nykyisen nuorisoseurantalon rakentamisesta yksiin kansiin. Seija Sarkkinen muistelee -kirjasta on ostettavissa Seijalta ja Timolta.

Opastusvideot

Kempele-Seuralla on käynnissä hanke, jossa museolle laaditaan virtuaalista opastusmateriaalia – erilaisia videosisältöjä, joita voidaan käyttää niin museokäynnin yhteydessä kuin kotisohvalta käsin. Virtuaaliopastuksen on tarkoitus lisätä museomme saavutettavuutta, ja nostaa valokeilaan sellaisia asioita, jotka kenties jäävät perinteisellä museokierroksella varjoon.

Museovideosarjan ensimmäiset osat julkaistiin syksyllä 2020, ja ne esittelevät museota monipuolisesti – niin toteutuksen kuin sisällönkin näkökulmasta. Osa videoista on kuvattu yhteistyössä ammattikuvaajan kanssa, mutta muuten videot on toteutettu talkoovoimin museolta tuttujen kasvojen, Jaanan ja Minnan voimin.

Opastusvideoita pääset katsomaan galleriastamme.

Nainen kuvaa videota alypuhelimella
Video-opastuksen kuvausta kempeleen kotiseutumuseolla